Nyári Aliz Életrajz

Nyári Aliz neve egyet jelent az eleganciával, a kifinomultsággal és a minőséggel.

Az elbűvölő énekesnő észrevétlenül nőtt bele a zene és a színpad világába. Zenei karrierje gyermekkorában kezdődött el, gyermekszínészként 1997-től a Musical World című musical előadássorozatnak több éven keresztül sikeres fellépő énekes-szólistája volt. Az Annie, A hegedűs a háztetőn és a Macskák című musicalekből adott elő részleteket nagy sikerrel a Pesti Vigadóban. Az előadás számos turné alkalmával külföldön is bemutatásra került, melyet többek között a Pulai Amfiteátrumban, a Triesti Sportcsarnokban több ezer néző láthatott.

Gyermekkorában hosszú időt töltött Hollandiában, ahol édesapja, Nyári Károly sikereire való tekintettel a holland állampolgárságot is megkapta, családjával együtt.

Mindig különös hangsúlyt fektetett a zenei tanulmányokra, így már négy és fél évesen zongorát kezdett el tanulni Budapesten az Ádám Jenő Zeneiskolában, melyet utána a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatott. Budapesten a Bakáts téri Általános Iskola zenei tagozatának elvégzése után a Szent Margit Gimnáziumban szerzett érettségit. 2012-ben a Zsigmond Király Főiskola kommunikáció-médiatudomány szakán végzett, 2015-ben pedig a főiskola mesterképzésén diplomázott. Ezt követően, családja saját alapítású irodájában, a Charles Music Művészeti Produkciós Iroda managementi és koncertszervezési feladataiban is aktívan kiveszi a részét. Ének tanulmányait Misura Zsuzsa operaénekesnőnél folytatta.

Az énekesnőt a szélesebb közönség 2010-ben ismerhette meg, nővérével, Nyári Edittel együtt. Első daluk az Éld át, majd a Pont jó megjelenése hozta meg számukra az igazi áttörést, melyek a legjobb magyar dalként hetekig vezették a rádiós slágerlistákat. A dalokhoz videoklippet forgattak, melyek szakmai körökben is nagy elismerést váltottak ki.

2012-ben új albumuk felvezetéseként, megjelent a Pont jó című maxi lemezük, melyen a két, nagysikerű rádiós slágerük az Éld át és a Pont jó című dalaik hallhatóak.

Ez a siker teremtette meg számukra, hogy megjelentessék 2013-ban „Let This Love” című albumukat, amelyben nemcsak énekesként, hanem dalszerzőként és szövegíróként is megmutatták tehetségüket. Az album címadó dalának magyar verziója a Nem kell más című dal nagy sikerrel debütált több vezető rádióban.

A lemezen helyet kapott Nyári Aliz egyik különleges saját szerzeményű dala a „Here To Stay”, amelyet már számos alkalommal, szimfonikus zenekari kísérettel is volt lehetősége előadni, nagy sikerrel.

2016-ban megjelent második albumuk Szép szavak címmel, melynek zenei anyagát teltházas, nagysikerű lemezbemutató koncerten, a MoM Kulturális Központban mutatták be testvérével, Edittel a közönségnek.

Nyári Aliz édesapja, Nyári Károly nagyszabású koncertjein, a már hagyománnyá vált Budapesti Karácsonyi Koncerten meghívott fellépőként mindig fergeteges sikert arat az ország legnagyobb színház és koncerttermeiben, mint a Magyar Állami Operaház, Erkel Színház, Müpa vagy a Budapest Kongresszusi Központ. A koncertek alkalmával olyan Kossuth- és Liszt díjas művészekkel nyílt lehetősége együtt fellépni, mint Tokody Ilona, Lukács Gyöngyi vagy Alexandru Agache, édesapja saját alapítású szimfonikus zenekarának a Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekarnak a kíséretében.

Az énekesnő számos kiemelt felkérésnek, koncerten való fellépésnek, TV és rádióműsorokban való szereplésnek tesz eleget, nővérével, Nyári Edittel közösen és szólóban egyaránt, napjaink közkedvelt és egyik legfoglalkoztatottabb előadójaként. A hazai fellépések és koncertek mellett az elmúlt években lehetősége nyílt külföldön, Hollandiában, Belgiumban és Törökországban is bemutatkozni.

Legutóbbi saját szerzeményű dala az „All The Time”, egy igazi zenei csemege a hallgatók részére. A dal jól tükrözi azt a zenei stílust és megújulást, amelyet az énekesnő a hamarosan megjelenő további dalaiban szeretne képviselni és amelyben szeretné mindazt a zenei stílust ötvözni, amelyek nagy hatással voltak rá az évek során.

2022 februárjában Nyári Aliz fergeteges sikert aratott Félóra nyár című dalával a Duna TV A DAL 2022 című dalválasztó show műsorában. Az átütő dal szerzője Szakcsi Lakatos Róbert, az ikonikus jazz generáció tagja, valamint a szöveget a méltán elismert Müller Péter Sziámi írta. A műsorban történt sikeres szereplést követően az énekesnő elkészítette a dalhoz kapcsolódó videóklipet.

Nyári Alizt továbbra is számos exkluzív produkcióban és koncerten láthatjuk itthon és külföldön egyaránt. Az énekesnő fontosnak tartja, hogy a mai felgyorsult világban zenéjével továbbra is értéket képviseljen saját szerzeményű dalai által.

NoemiÉletrajz